fbpx

Juozo Naujalio chorų festivalio dalyviai


2023.03.23 13:02

Juozo Naujalio chorų festivalio dalyviai

VI tarptautinis Juozo Naujalio chorų festivalis ir konkursas 2023 

 

šiais metais chorų festivalyje ir konkurse dalyvaus 16 chorų iš Lietuvos, Lenkijos, Latvijos ir Čekijos. Festivalio atidarymo koncerte balandžio 21 d. 19:00 val. Kauno šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje koncertuose trys festivalio dalyviai: kamerinis choras „Ondrašek“ iš Čekijos (vadovas Josef Zajiček) ir du chorai iš Lietuvos „In Vivo Dei“ ir „Popule Meus“ (vadovas Ramūnas Baranauskas).

Balandžio 22 d. chorų konkurse chorai varžysis dėl geriausio konkurso choro prizo – Juozo Naujalio batutos replikos. Konkurse su privaloma programai chorai atliks vieną, pagal kategoriją priskirtą, J. Naujalio kūrinį, už kūrio atlikimą bus skirtas papildomas specialusis prizas, kurį įsteigė Juozo Naujalio muzikos gimnazija. Chorus vertins tarptautinį komisija: Eriks Ešenvalds (Latvija), Linas Balandis (Lietuva) ir Anna Moniuszko (Lenkija). Vakare, po konkurso, chorai dalyvaus koncerte Raudondvario bažnyčioje ir aplankys Juozo Naujalio paminklą.

Balandžio 23 d. festivalį užbaigs jungtinės Šv. Mišios ir koncertas Kauno Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnyčioje. Pagerbiant Juozo Naujalio atminimą, po mišių chorai atliks keletą kompozitoriaus kūrinių.

 

Festivalio programa – https://www.lituaniacantat.lt/lt/juozas-naujalis/program/

Festivalio dalyviai – https://www.lituaniacantat.lt/lt/juozas-naujalis/participants/